Sanpi pizza i prosecco

Pizza z pieca opalanego drewnem,
oryginalne sery i wędliny,
włoskie desery, wino oraz
Prosecco.

Sprawdź
Menu

Pizza
SANPI
Icons made by www.freepik.com/ O nas

SANPI to przede wszystkim prawdziwa włoska pizza z pieca opalanego drewnem, która powstaje na Waszych oczach.
SANPI to włoski styl, gdzie jest dużo smacznego wina, atmosfera gościnności i La Dolce Vita!

Photo by Austin Ban on Unsplash
Photo by Hoja Studio on Unsplash

U nas spędzicie miły czas z rodziną i przyjaciółmi, przy okazji próbując pizzy tworzonej z pasją. Napijecie się wina specjalnie wyselekcjonowanego przez nas tak, by idealnie komponowało się z naszą pizzą.

PIZZA IS THE ANSWER
Icons made by www.freepik.com/ Składniki

Produkty, których używamy, pozwalają nam oddać naszą miłość do pizzy. Najwyższej jakości, oryginalne włoskie składniki – ułatwiają nam przekazanie tej miłości Wam – naszym Gościom. Ogromnie nas cieszy obecność Ludzi, którzy doceniają wartość i kunszt naszego rzemiosła. Dzięki Wam możemy szerzyć kulturę włoskiego jedzenia.

Ciasto

Prosty skład. Mąka z włoskiego młyna, woda, drożdże i sól. Zanim ciasto trafi do pieca – dojrzewa minimum 24 h w kontrolowanych warunkach – ta by zyskać niepowtarzalną strukturę. Każda porcja ciasta jest ręcznie formowana przez naszego Pizzaiolo zanim znajdą się na niej wybrane dodatki.

Mozarella

Mozarella Fior Di Latte - to najważniejszy nasz składnik. Ma świeży, delikatny i mleczny smak oraz śmietankowy zapach. Produkowana jest wyłącznie z krowiego mleka.

Pomidory

Pomidory Pelati - to charakterystyczne pomidory zrywane w najgorętsze dni. Swoją rozpoznawalność zawdzięczają temu, że spożywane są bez skórki, a ich puszystość i świeżość czyni je perfekcyjnym składnikiem każdej pizzy.

Sery

Sery / Wędliny – do naszej pizzy używamy wielu rodzajów serów, szynek, salami i wędlin. Są to produkty pochodzące z Włoch i wytwarzane wg ich tradycyjnych receptur. Zanim trafią na naszą pizzę, są przez nas selekcjonowane i sprawdzane, tak by spełnić wymagania wszystkich Gości.

Oliwa

Oliwy Extra Vergine DOP – otrzymywana z dojrzałych zielonych oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno.

Wypiek

Pizzę wypiekamy w rzemieślniczym kamiennym piecu opalanym drewnem przez 60-90 sekund w temperaturze około 450 stopni. Gotowa pizza ma wyrośnięte i lekko chrupiące brzegi. Jej charakterystyczne czarne plamki świadczą o tym, że ciasto dojrzewało i było wypiekane w odpowiednich i optymalnych dla niego warunkach.

Certyfikat Jakości

Nasze produkty posiadają certyfikat DOP ( skrót od Denominazione di Origine Protetta, czyli Chroniona Nazwa Pochodzenia) To marka produktu żywnościowego ustanowiona przez Unię Europejską w 1992 roku. Powstała, by chronić i promować wyjątkowość, jakość oraz niepowtarzalność lokalnych produktów

Ciasto

Prosty skład. Mąka z włoskiego młyna, woda, drożdże i sól. Zanim ciasto trafi do pieca – dojrzewa minimum 24 h w kontrolowanych warunkach – ta by zyskać niepowtarzalną strukturę. Każda porcja ciasta jest ręcznie formowana przez naszego Pizzaiolo zanim znajdą się na niej wybrane dodatki.

Mozarella

Mozarella Fior Di Latte - to najważniejszy nasz składnik. Ma świeży, delikatny i mleczny smak oraz śmietankowy zapach. Produkowana jest wyłącznie z krowiego mleka.

Pomidory

Pomidory Pelati - to charakterystyczne pomidory zrywane w najgorętsze dni. Swoją rozpoznawalność zawdzięczają temu, że spożywane są bez skórki, a ich puszystość i świeżość czyni je perfekcyjnym składnikiem każdej pizzy.

Sery

Sery / Wędliny – do naszej pizzy używamy wielu rodzajów serów, szynek, salami i wędlin. Są to produkty pochodzące z Włoch i wytwarzane wg ich tradycyjnych receptur. Zanim trafią na naszą pizzę, są przez nas selekcjonowane i sprawdzane, tak by spełnić wymagania wszystkich Gości.

Oliwa

Oliwy Extra Vergine DOP – otrzymywana z dojrzałych zielonych oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno.

Wypiek

Pizzę wypiekamy w rzemieślniczym kamiennym piecu opalanym drewnem przez 60-90 sekund w temperaturze około 450 stopni. Gotowa pizza ma wyrośnięte i lekko chrupiące brzegi. Jej charakterystyczne czarne plamki świadczą o tym, że ciasto dojrzewało i było wypiekane w odpowiednich i optymalnych dla niego warunkach.

Certyfikat Jakości

Nasze produkty posiadają certyfikat DOP ( skrót od Denominazione di Origine Protetta, czyli Chroniona Nazwa Pochodzenia) To marka produktu żywnościowego ustanowiona przez Unię Europejską w 1992 roku. Powstała, by chronić i promować wyjątkowość, jakość oraz niepowtarzalność lokalnych produktów

ZAMÓWIENIA
Icons made by www.freepik.com/ Pizza dla Ciebie

Odwiedziłeś już SANPI stacjonarnie i chcesz więcej? Nic dziwnego! W końcu nasza dewiza brzmi: PIZZA IS THE ANSWER
Chcesz zamówić do domu lub firmy? Na rodzinny obiad lub na imprezę z przyjaciółmi?

NASZE MENU

CO U NAS?
Icons made by www.freepik.com/ Bądź na bieżąco

Zaglądaj na naszego FB i Instagrama jak najczęściej. Poinformujemy Cię o planowanych promocjach i pizzach weekendu!
Będziemy organizować ciekawe wydarzenie - też damy znać!

KONTAKT

SANPI pizza & prosecco
Rąbień, 95-070
ul. Słowiańska 47

Telefon: 797-081-600

Sprawdź
Menu

Sanpi pizza i prosecco

Godziny:
nd. - czw. 12 - 21
pt. - sb. 12 - 22